Volledig scherm
© anp

Celstraf voor ontucht met 12-jarige in Zwols park

De man die in park De Nooterhof in Zwolle ontucht pleegde met een 12-jarig meisje, heeft 10 maanden cel gekregen, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De man weigerde verantwoording te nemen voor zijn daad, bleek vandaag uit het vonnis.

Jeffrey N. uit Zwolle en het slachtoffer leerden elkaar kennen via social media. Herhaaldelijk schreef hij seks met haar te willen. Hij dwong een afspraak af in de Nooterhof in de zomer van 2016. Ze moest alleen komen. Hij schreef ter afschrikking dat hij 'een gun' mee zou nemen. In het park dwong de toen 19-jarige Zwollenaar haar tot het plegen van seksuele handelingen. Haar ouders roken later onraad toen ze teksten lazen op haar telefoon en tablet. ,,Sorry dat ik je soort van verkrachtte'', schreef N. na het voorval in het park. Uiteindelijk deed de moeder namens haar dochter aangifte.

Geen openheid

N. bekende, bovendien wist hij dat ze 12 jaar oud was. Ze had pas net de basisschool afgerond. ,,Ik was toen niet zo bezig met haar leeftijd'', zei hij twee weken terug op de zitting. Op die zitting weigerde hij al te diep op het feit in te gaan. Hij gaf daarmee geen openheid van zaken en nam evenmin verantwoording voor zijn daad, vinden de rechters . ,,Zijn spijtbetuiging komt dan ook weinig oprecht over op de rechtbank'', staat in het vonnis te lezen.

Lustbeleving

Volgens de rechters wist de man dat hij een zeker overwicht had op haar. Ondanks haar leeftijd 'koos hij er toch voor om haar lichamelijke integriteit ernstig te schenden ten behoeve van zijn eigen lustbeleving'. De officier van justitie had om 18 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk gevraagd. De rechters vinden dit te zwaar omdat N. niet eerder voor een dergelijk feit veroordeeld is. Naast de celstraf is hij ook veroordeeld tot het betalen van 1.500 euro schadevergoeding aan het slachtoffer.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle