Directeur Bernhard Nanninga van het Centrum Arbeid en Mobiliteit in Zwolle.
Volledig scherm
Directeur Bernhard Nanninga van het Centrum Arbeid en Mobiliteit in Zwolle. © BC Group

Centrum Arbeid en Mobiliteit uit Zwolle wint opnieuw award voor snel groeiend bedrijf

Het bedrijf Centrum Arbeid en Mobiliteit (CAM) uit Zwolle behoort voor het vijfde jaar op rij tot de groep met snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het heeft een Gazellen Award van het Financiële Dagblad in de wacht gesleept. 

Om überhaupt voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen moet je als bedrijf aan de nodige voorwaarden voldoen. Bedrijven moeten een omzetgroei van minimaal twintig procent hebben over een periode van drie jaar. Die omzet moet voor het nieuwe bedrijf in het eerste jaar al minimaal 250.000 euro zijn. Ook de groei van het aantal werknemers in vaste dienst en de winstgevendheid van het bedrijf worden meegenomen in de beoordeling door de jury.  

CAM uit Zwolle is één van de 770 bedrijven die een Gazellen Award krijgt vanwege de financieel gezonde situatie en de groei die het doormaakt. Sinds 2015 zit het Zwolse bedrijf, dat zich bezighoudt met het helpen van andere bedrijven bij het inzetten van personeel, steevast bij de winnaars. ,,Het begint bijna te wennen", zegt directeur en eigenaar Bernhard Nanninga in een persbericht. “Toch voelt het elke keer als een overwinning. Het feit dat we in Nederland bij de snelste groeiers horen, geeft aan dat we op de goede weg zijn. We zien dat onze strategie nog steeds werkt.”

Lastige periode

Dat het bedrijf de afgelopen jaren telkens een Gazellen Award in ontvangst mocht nemen, leverde het bedrijf de nodige positiviteit op. Nanninga voorspelt voor de rest van dit jaar en volgend jaar echter ook een lastige periode doordat de effecten van nieuw overheidsbeleid voelbaar gaan worden. ,,De nieuwe wetgeving, de Wet Arbeidsmarkt in Balans, brengt sterke veranderingen met zich mee. Zo wordt payroll in de wet opgenomen en zullen we alle relaties en medewerkers moeten gaan uitleggen waar de verschillen tussen uitzenden, payroll, detacheren en zelf in dienst nemen, liggen. Dat vraagt op dit moment veel van ons team.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle