Scholieren van het Deltion College op station Zwolle. De Campusbussen van lijn 9 op platvorm A8 is overvol. Als 'vee' zitten/staan en hangen de studenten onderweg naar Holtenbroek.
Volledig scherm
Scholieren van het Deltion College op station Zwolle. De Campusbussen van lijn 9 op platvorm A8 is overvol. Als 'vee' zitten/staan en hangen de studenten onderweg naar Holtenbroek. © Pedro Sluiter Foto

Chaos en ongelukken bij overvolle bussen richting Deltion College

Dagelijks verdringen duizenden Deltion-leerlingen zich in de vroege ochtend bij de speciale bushalte op het Stationsplein voor de bussen naar school. Eerder dit jaar namen busvervoerder Keolis, Deltion en de provincie al extra maatregelen door extra lange bussen in te zetten waar 200 leerlingen in kunnen. Maar de situatie ter plekke blijft een chaos, met kleine ongelukken, verwondingen en veel klachten als gevolg. ,,Dit is veevervoer.”

 1. Door pedojager ontmaskerde Zwollenaar is tikkende tijdbom: ‘Hij weet dat het strafbaar is maar blijft het toch doen’
  PREMIUM

  Door pedojager ontmasker­de Zwollenaar is tikkende tijdbom: ‘Hij weet dat het strafbaar is maar blijft het toch doen’

  Hij dacht een seksafspraak te hebben met een minderjarig meisje, maar op het station van Zwolle stond hij oog in oog met een ‘pedojager’ die de ontmoeting filmde en online zette. Zwollenaar Manuel C. (49) kwam vorig jaar in een kettingreactie van gebeurtenissen terecht; hij moest zijn huis ontvluchten nadat tientallen boze buurtbewoners hem te grazen wilden nemen en de politie verrichtte huiszoeking.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Nederlanders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland

 2. Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem
  Play

  Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem