Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn ruim 9400 zienswijzen ingediend op het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. ,,Dat is heel veel", stelt bestuurskundige Marcel Boogers. © Bob op 't Land

Chaos is compleet in hoofdpijndossier Lelystad Airport, hoe nu verder?

AnalyseHet ministerie is overspoeld met bezwaren. Vliegroutes worden in achterkamertjes verlegd. Provincies en gemeenten tuimelen over elkaar. Regeringspartij ChristenUnie komt plotseling met een nieuwe vliegroute over het IJsselmeer. En ondertussen houdt minister Van Nieuwenhuizen stug vol dat het vakantievliegveld er gewoon komt. Hoe nu verder?

Mijndert Ververs uit Hattem zei het donderdagmiddag aan het begin van de persconferentie in Den Haag met een vileine glimlach. In zijn ene hand hield hij het Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport omhoog, in zijn andere de zienswijze van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). ,,Dat een plan van 31 pagina’s een reactie uitlokt van 217 pagina’s zegt alles”, vertelde de SATL-voorzitter er met genoegen bij. ,,Het plan is een rommeltje en zit vol fouten. Lelystad Airport mag niet open.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle