Bewoner Lourens Dinkelberg maakte schoon na brandstichting in zijn woning. Zijn hondje (inzet) overleefde het drama niet.
Volledig scherm
Bewoner Lourens Dinkelberg maakte schoon na brandstichting in zijn woning. Zijn hondje (inzet) overleefde het drama niet. © Pedro Sluiter / Inzet: eigen foto

Chihuahua Kaylie overleden door verwondingen na aanslag met molotovcocktail in Zwolle

videoChihuahua Kaylie, het hondje dat zwaargewond raakte bij de brand die werd gesticht in een woning aan de Berkumstraat in Zwolle, is na ruim twee weken overleden aan haar verwondingen. Bewoner Lourens Dinkelberg hoopt dat zijn emotionele Facebookbericht over de dood van zijn lievelingshondje er voor zorgt dat de daders snel worden opgepakt. 

 1. Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’
  PREMIUM
  met video
  5

  Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’

  Doet-ie het of doet-ie het niet? De bewoners van appartementencomplex Gildehuys ergeren zich groen en geel aan de enige lift van het gebouw, omdat die om de haverklap in storing schiet. Stichting Woonzorg Nederland zegt ‘ouderenopvang naar een hoger plan te willen tillen’, maar zo voelt dat op de vierde verdieping in Zwolle niet. ,,We kunnen niet zonder deze lift.”
 2. Zwollenaar: Brandstichting met molotovcocktail was gerichte aanslag op mijn leven
  PREMIUM

  Zwollenaar: Brandstich­ting met molotov­cock­tail was gerichte aanslag op mijn leven

  Een gerichte aanslag op zijn leven. Zo ziet Laurens Dinkelberg (40) uit Zwolle de brand die vrijdagavond werd gesticht in zijn huis in de Berkumstraat. Vermoedelijk werden er molotovcocktails naar binnen gegooid. Zijn chihuahua Kayleigh raakte zwaargewond bij de brand. ,,Kijk dan hoe ze eruitziet. Telkens als ik haar zie moet ik huilen.’’ Hij laat een foto zien van het hondje, dat onder de brandwonden zit. ,,Ze is ook blind geraakt door de brand.’’