Hart voor Zwolle koppelt jongeren onder andere als maatje aan eenzame ouderen. De stichting moet snijden in de organisatie door geldgebrek. De ChristenUnie en Swollwacht vragen de wethouder om de stichting te ondersteunen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hart voor Zwolle koppelt jongeren onder andere als maatje aan eenzame ouderen. De stichting moet snijden in de organisatie door geldgebrek. De ChristenUnie en Swollwacht vragen de wethouder om de stichting te ondersteunen. © Stichting Hart voor Zwolle

ChristenUnie en Swollwacht schrikken van problemen bij Hart voor Zwolle

Zorgt de gemeente ervoor dat de stichting Hart voor Zwolle door kan gaan met haar werk? Dat willen de fracties van de ChristenUnie en Swollwacht maandag weten van wethouder Klaas Sloots na berichtgeving in de Stentor woensdag. De organisatie moet door geldgebrek een flinke stap terugdoen in haar hulpwerkzaamheden.

Hart voor Zwolle, dat jongeren koppelt aan kwetsbare Zwollenaren als eenzame ouderen en statushouders, liet woensdag weten dat het haar organisatie moet halveren. Komend jaar zal de stichting dan ook flink minder hulpvragen kunnen oplossen. Voor Wietse de Boer (CU) en Evelina Bijleveld (Swollwacht) reden genoeg om tijdens de raadsvergadering van maandag wethouder Sloots te bevragen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle