Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle. © Google Street View

Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle stopt: plek voor nieuwe wietwinkel in de stad

Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle sluit na bijna dertig jaar de deuren. Volgende week wordt nog één keer een feest gehouden en daarna stopt de zaak. Zo kent Zwolle vanaf september nog vier coffeeshops en is er plek voor een nieuwe.

Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle stopt ermee.
Volledig scherm
Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle stopt ermee. © Ewoud ten Kleij

De coffeeshop aan de Steenstraat zit daar sinds 1992 en kende een aantal eigenaren. Voor de huidige eigenaar, die sinds ongeveer vijftien jaar de scepter zwaait, is het nu 'tijd voor wat anders’. Op posters die in de coffeeshop hangen kondigt ze aan ‘naar de Bahama's te gaan’ en op vrijdag 30 augustus een ‘Sluitingsfeest’ te geven in de zaak. Een medewerker bevestigt de sluiting; de eigenaar heeft nog niet gereageerd tegenover de Stentor. Op de poster staat wel dat de shop vrijwillig de deuren sluit.

Het Binnenhof is een van de oudste shops in Zwolle. De stad biedt ruimte aan vijf coffeeshops. Sinds de opening van De Pijp eerder dit jaar werd dat aantal gehaald, maar vanaf september is er weer ruimte voor een nieuwe wietwinkel.

  1. Acquire in Zwolle: geraakt door corona en toch meer personeel
    PREMIUM

    Acquire in Zwolle: geraakt door corona en toch meer personeel

    Samenkomen op grote schaal is sinds corona taboe en evenementen zijn in de ban gedaan. Het Zwolse Acquire, uitgever van vakbladen en dito websites, voelt dit aan den lijve. Het bedrijf organiseert tal van evenementen op het gebied van mobiliteit, bouw en zorg, om maar wat te noemen, en zag al vele sneuvelen. Maar wat blijkt: door in straf tempo om te schakelen van fysiek naar digitaal netwerken, heeft het bedrijf nu zelfs extra personeel nodig.

In samenwerking met indebuurt Zwolle