Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af.
Volledig scherm
Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af. © ANP

Coffeeshop waarschuwt blowers voor speekseltest

In Nederlandse coffeeshops wordt gewaarschuwd voor de speekseltest die de politie sinds kort afneemt. Met die test kunnen drugsgebruikers in het verkeer veel eenvoudiger worden ontmaskerd. De politie Oost-Nederland is al een tijdje bezig met speekseltesten, nu volgt ook de politie Twente.

 1. Teruggekeerde Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’
  PREMIUM

  Terugge­keer­de Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’

  De 32-jarige Maikel van der Werff, die vrijdag na 6,5 jaar terugkeerde bij PEC, ziet zichzelf niet als de verlosser. Maar met zijn ervaring, geldingsdrang en gedrevenheid moet de centrale verdediger, die een contract tekende voor de rest van het seizoen, wel in staat zijn om de Zwolse eredivisionist wat meer lucht en vertrouwen te geven. ,,Het voelde meteen goed.”
 2. Verplaatsing Kroesenallee bij Wijthmen dichterbij, maar niet iedereen is blij: ‘Het is funest voor ons’
  PREMIUM

  Verplaat­sing Kroesenal­lee bij Wijthmen dichterbij, maar niet iedereen is blij: ‘Het is funest voor ons’

  Na jaren steggelen lijkt het omleggen van de Kroesenallee bij Wijthmen dan eindelijk te gaan gebeuren. Het verplaatsen van de weg is een stap dichterbij gekomen doordat het college van B&W van Zwolle de beoogde locatie heeft aangewezen. Veel Dalfsenaren en inwoners van Wijthmen zijn er blij mee, maar mensen die straks naast de weg wonen niet. ,,Het is funest voor onze woonvoorziening.”