Dit is het beeld wat de ouderen uit hun appartement zien.Om de ouderen en verzorgers in verzorgingshuis de Hazelaar in Hasselt een hart onder de riem te steken hebben kinderen stoepkrijttekeningen gemaakt met opbeurende teksten. In een paar dagen tijd zijn vier ouderen in het verzorgingshuis overleden.
Volledig scherm
Dit is het beeld wat de ouderen uit hun appartement zien.Om de ouderen en verzorgers in verzorgingshuis de Hazelaar in Hasselt een hart onder de riem te steken hebben kinderen stoepkrijttekeningen gemaakt met opbeurende teksten. In een paar dagen tijd zijn vier ouderen in het verzorgingshuis overleden. © Pedro Sluiter Foto

Corona in de regio: 17.000 vuurwerkbrillen voor Isala Zwolle, drama voor verzorgingshuis Hasselt

Ingrepen van de politie vanwege studentenfeestjes, indrukwekkende steunbetuigingen en een vrolijke noot dankzij een dansende handhaver. Maar ook drama's voor verzorgingshuizen in Hasselt en Heerde en een streep door de Zwolse marathon.  Ook vandaag stapelde het corona-nieuws uit de regio zich in rap tempo op. 

Belangrijkste feiten:

• Volgens de nieuwste officiële cijfers van het RIVM zijn er in Nederland in totaal 11.750 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 884 meer dan gisteren.
• Het virus heeft aan 864 mensen in ons land het leven gekost. Uit de nieuwste cijfers die vandaag bekend werden blijkt dat er 93 doden in 24 uur bij kwamen.
• Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis: 3.990.
• Op deze kaart houdt het RIVM het aantal gemelde besmettingen in Nederland bij 

Het liveblog is inmiddels gesloten. Lees het hieronder terug:

In samenwerking met indebuurt Zwolle