Corona-update I Bijzondere verrassing voor medewerkers Isala, rapper Rico steekt Zwolle hart onder de riem en Rutte doet oproep: blijf thuis!

De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: een hele bijzondere verrassing voor medewerkers van ziekenhuis Isala, maar ook een serieuze oproep van premier Mark Rutte. 

Belangrijkste feiten:

• In totaal zijn tot vrijdag 14.00 uur 546 mensen in Nederland overleden aan COVID-19

• Er zijn afgelopen etmaal 112 mensen gemeld die zijn overleden aan de gevolgen van corona.

• Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 2500 (+349)

• Het totaal aantal positief geteste patiënten is met 1172 gestegen naar 8603

• Op deze kaart houdt het RIVM het aantal gemelde besmettingen in Nederland bij 

Blijf thuis! 

Premier Mark Rutte doet een oproep aan alle Nederland: blijf zoveel mogelijk thuis dit weekend. Rutte begrijpt de neiging er dit weekend op uit te trekken, zoals vorig weekend veel gebeurde, maar waarschuwt toch. ,,Ik snap hoe ingrijpend het is, maar mijn oproep blijft: blijf thuis.”

Niet met auto naar Sallandse Heuvelrug

Minimaal anderhalve meter afstand houden wegens corona? Op de nu extra drukke parkeerplaatsen van de Sallandse Heuvelrug staan auto’s en mensen vaak dicht op elkaar. Staatsbosbeheer en gemeentes roepen daarom op: kom niet met de auto, maar met de fiets en lopend naar de Sallandse Heuvelrug. 

Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan Isala in Zwolle.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan Isala in Zwolle. © BSR / Patrick van Katwijk

Koninklijk bezoek voor medewerkers Isala 

Medewerkers van ziekenhuis Isala in Zwolle kregen vrijdagmiddag wel een heel bijzondere verrassing: Koning Willem-Alexander kwam op bezoek. Hij sprak met artsen en medewerkers over de manier waarop het regioziekenhuis omgaat met de coronacrisis. De koning wilde bewust naar ziekenhuis boven de rivieren om te kijken hoe ze zich voorbereiden op wat komen gaat.

Strenge regels voor campings en bungalowparken in regio IJsselland

Van plan om je dit weekend terug te trekken op een camping of bungalowpark in de regio? Let dan op deze regels. Toeristen in de regio IJsselland kunnen vanaf nu alleen terecht in vakantiewoningen met eigen sanitair. Gedeelde voorzieningen op campings en vakantieparken moeten dicht. In de Achterhoek en op de Veluwe werden gisteravond soortgelijke voorzieningen genomen.  

Bewegend ganzenbord. Een cadeautje van de gymdocenten van Sportbedrijf Deventer aan de kinderen van de stad. Maar of de ouders mee gaan doen?
Volledig scherm
Bewegend ganzenbord. Een cadeautje van de gymdocenten van Sportbedrijf Deventer aan de kinderen van de stad. Maar of de ouders mee gaan doen? © Sportbedrijf Deventer

Bewegend Ganzenbord voor kinderen uit Deventer 

Hoe zorg je dat kinderen genoeg beweging krijgen nu ze geen gymles hebben op school? De gymdocenten van Sportbedrijf Deventer hebben het antwoord. Elke week krijgen de 9923 basisschoolkinderen van Deventer een nieuwe Beweegbingo. En deze week speciaal: Bewegend Ganzenbord. En ook de ouders kunnen meedoen! 

Brandweer en politie Flevoland geven geen mond-op-mond-beademing 

Brandweer en politie Flevoland passen geen mond-op-mond-beademing meer toe bij noodgevallen. Mond-op-mond-beademing bij een coronapatiënt zorgt voor een bijna zekere besmetting van de hulpverlener. 

Rapper Rico steekt zijn mede-Zwollenaren een hart onder de riem.
Volledig scherm
Rapper Rico steekt zijn mede-Zwollenaren een hart onder de riem. © Videostill

Rapper Rico steekt Zwolle hart onder de riem in emotioneel filmpje

Ricardo McDougal, bekend als rapper Rico van de formatie Opgezwolle, heeft vandaag in een emotioneel filmpje mede-Zwollenaren een hart onder de riem gestoken. ,,Ik voelde dat dit nodig was.”

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle