Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. (fotobewerking de Stentor)
Volledig scherm
PREMIUM
Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. (fotobewerking de Stentor) © Frans Paalman

‘Corrupte cardiologen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)

Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot. De Zwolse cardiologen hebben eigen bedrijven, met een schijn van belangenverstrengeling.

21 reacties

 • Marjolein Van Den Bold

  1 maand geleden
  En nu op naar integrale geboortezorg zet de deur maar open voor meer gesjoemel. Gynecoloog handje gegeven specialistische bevalling omhoog met die rekening
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  Overigens begin ik mij nu ook af te vragen hoe die hoge onderscheiding binnen geharkt is. Laatst hoorde ik op Argos ook een verhaal dat een hoog leraar de resultaten van een student gebruikt had zonder deze in de 'eigen' stukken te vermelden. Nu hoeft dit hier niet gebeurd te zijn maar op een zeker moment ga je geloven dat je alles kunt maken. Misschien is het zinvol om hier ook kritisch naar te kijken.
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  In een eerder artikel zegt de advocaat van de heren dat deze 'geneesheren', die ook een protocol ondertekend hebben, niet bepalen welke apparatuur aangeschaft wordt, dat bepaald Isala zelf. Het 1e wat gesaneerd\weg gekocht ivm. marktwerking bij deze instituten is KENNIS! Kennis wordt, vanuit de politiek\verzekering geredeneerd, koop je in!! Waarom werken de consultancy bedrijven niet in de ECHTE economie maar enkel voor overheid, verzekeraars, energie.etc!?Heel veel mensen met iPhone&stropdas!
 • Chinta M.L. Koster

  1 maand geleden
  En de invloed op overige artsen, specialisten en apothekers, hoe zit het daarmee? Stuk voor stuk hebben ze bijbaantjes in de vorm van eigen bedrijfjes.
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  Maar hoe krijgen wij dit weer in het gareel cq. genormaliseerd? Dit soort personen die dit veroorzaken en mede de zorg over de top jagen, zitten ook in de netwerken die ons land besturen. Daar moeten we het voorlopig dus niet van hebben. Dit (begint op)of is Amerika (te lijken) waar de gezondheidszorg per hoofd van de bevolking veel duurder is maar de zorg veel minder!! Hoe lang duurt het nog tot we terugkeren op op aarde en het heilige geloof in marktwerking niet meer aanbidden (VVD, CDA, D66)?