Volledig scherm
Op de parkeerplaats van onder meer Isala in Zwolle zouden pincodes worden afgekeken. © Frans Paalman

Crimineel plundert met babbeltruc rekening van ziekenhuisbezoekers Zwolle

De politie waarschuwt bezoekers van onder meer ziekenhuis Isala in Zwolle voor een crimineel die met een smoes pinpasjes afhandig maakt en vervolgens de rekening plundert. In de uitzending van Opsporing Verzocht is vanavond aandacht gevraagd voor verschillende diefstallen.

Een man - met petje, horloge en tatoeage op de linkerarm - vraagt aan bezoekers van het ziekenhuis of hij geld kan wisselen. Zo deed hij dat ook in Arnhem, waar een man bij wie net longkanker was vastgesteld verzocht werd om een briefje van twintig euro te ruilen voor twee van tien. 

Nadat het slachtoffer vertwijfeld zijn portemonnee tevoorschijn haalde, werd hij ‘geholpen’ door de man die hem aansprak. Zijn pinpas werd daarbij ontfutseld, waarna er bij de bank geld werd opgenomen. En zo lukte het de crimineel om in Zwolle en Arnhem voor tienduizenden euro's te verduisteren. 

De politie vermoedt dat de man eerst op de parkeerplaats bij het betalen voor de meter de pincode afkijkt. En vervolgens bij de nietsvermoedende slachtoffers toeslaat. Naast de waarschuwing roept de politie getuigen op zich te melden. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle