Volledig scherm
Archieffoto de Smaak van Zwolle, toen nog in Doepark Nooterhof. © Frans Paalman

Culimarkt Smaak van Zwolle verhuist permanent naar Park de Wezenlanden

Streekproductenmarkt De Smaak van Zwolle verhuist definitief van Doepark Nooterhof naar Park de Wezenlanden. De culinaire proefmarkt wil op de nieuwe locatie twee keer zo groot worden.

5 vragen aan organisator Harry Schonewille:

Wat kunnen we aanstaande zondag verwachten?

,,Er zijn 25 standhouders met alleen maar lokale producten. We hebben koffie, thee, kaas, groenten, bier en allerlei lekkernijen.’’

Staan er ook nieuwe kraampjes tussen?

,,Jazeker, we hebben Viniversiteit met een wijnproeverij, Zwolsche aioli, Vet Culinair verse frieten, de grillfiets en koffiebrander Terra Arabica.

Is de markt groter nu je over een groter terrein beschikt?

,,Het aantal kramen is nu gelijk, maar nu we hier een vaste plek kunnen krijgen kan het wel groter groeien. We gaan zeker uitbreiden in de toekomst. Ik denk dat we naar zo’n vijftig kramen kunnen groeien. Als er nog lokale producenten interesse hebben, dan kunnen ze zich melden. Er is altijd wat te regelen. ’’

Een terugkeer naar Doepark De Nooterhof, als ze open gaan, zit er dus niet in?

,,Nee, we blijven voortaan op dit terrein.’’

Wat ga je zondag zelf zeker even proeven?

,,Ik ben benieuwd naar de nieuwe aspergetaart van Prince Pie uit Oene!’’

De markt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 in de Park de Wezenlanden in Zwolle. 

De heropening van Doepark Nooterhof in Zwolle komt steeds dichterbij. Michiel van Harten, coördinator bij de Milieuraad, staat te trappelen om open te gaan. Deze week kreeg hij het bericht van de gemeente dat er nog een aantal procedures afgehandeld moet worden, voordat de Milieuraad de sleutel overgedragen krijgt. Volgens Van Harten gaat het Voorzomerfeest in de Nooterhof op 12 mei in ieder geval door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle