Culinair evenement Chefs (R)Evolution in Zwolle begint met ode aan jong talent

Chefs (R)Evolution, het culinaire evenement van De Librije in Zwolle, is vanochtend van start gegaan met een ode aan jonge talenten met wie Jonnie en Thérèse Boer in de afgelopen 25 jaar samenwerkten. 

Zes van hen stonden vanochtend op het podium bij de aftrap van het evenement. 

Een aantal topkoks is deze week in de Overijsselse hoofdstad present voor het culinaire evenement in en naast theater De Spiegel.  De kookdemonstraties zijn uitverkocht, maar er is meer te doen. Zo is de Boerenmarkt XL vandaag en morgen voor iedereen te bezoeken.

Die vindt plaats in het parkje achter theater De Spiegel, restaurants, producenten en boeren presenteren zich daar. Thema dit jaar is Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal onder de aandacht brengt en zich richt op verduurzaming van de voedselconsumptie. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Slager ter Weele demonstreert het uitbenen van een hertje. © Frans Paalman

Strippenkaart

Restaurateurs uit alle provincies laten zien en proeven wat Nederland allemaal te bieden heeft. Samen met zijn boer (die groente, fruit, wijn, kaas, bier, vlees of vis levert) serveert de chef een gerecht. Voor 55 euro koop je een strippenkaart waarmee je alle provincies kunt proeven. Dat is dus 4,60 euro per gerechtje. Over de gratis toegankelijke markt struinen en een wijntje drinken kan ook.

In samenwerking met indebuurt Zwolle