Enorme drukte in de stationstunnel tijdens de ochtendspits. D66 Zwolle wil dat de OV-poortjes in de spits permanent openstaan, om de doorstromen te bevorderen.
Volledig scherm
Enorme drukte in de stationstunnel tijdens de ochtendspits. D66 Zwolle wil dat de OV-poortjes in de spits permanent openstaan, om de doorstromen te bevorderen. © Frans Paalman

D66 pleit voor open poortjes in NS-tunnel Zwolle

Geen gesloten OV-poortjes meer in de spits in de tunnel van station Zwolle. Daar pleit de lokale D66-fractie voor naar aanleiding van een artikel in de Stentor over de enorme drukte in de ochtendspits.

,,De zorgen die D66 had bij de invoering van de gesloten poortjes zijn drie jaar later nog niet verdwenen”, stelt de partij in een persbericht. Raadslid Claudia van Bruggen vraagt het college dan ook of het mogelijk is om de poortjes open te stellen tijdens de spits, om de doorstroom te bevorderen.

Veiligheid

Uit het artikel van afgelopen woensdag bleek dat het in de spits moeilijk kan zijn om het station in te komen, doordat de enorme uitgaande stroom de poortjes bezet houdt. De NS ziet vooralsnog geen veiligheidsproblemen, maar Van Bruggen zet daar vraagtekens bij. ,,Bij ons wekt het beeld van een overvolle stationshal een andere suggestie op. Wij horen graag waar de NS zich op baseert. Zeker gezien de verwachte groei van het aantal reizigers.”

Ook wil de partij weten of Zwolle in gesprek is met de NS en Arriva over de drukte tijdens de spits.

In samenwerking met indebuurt Zwolle