Volledig scherm
Rodaan Al Galidi foto Patrick de Spiegelaere

D66 wil uitzetting Zwolse dichter voorkomen

ZWOLLE - D66 in Zwolle wil de dreigende uitzetting van de dichter Rodaan Al Galidi voorkomen. Middels schriftelijke vragen aan het college hoopt de fractie dat 'de kans dat hij het Nederlanderschap krijgt een beetje groter wordt'.

Al Galidi komt uit Irak en vroeg in 1998 asiel aan in Nederland. Na een lange procedure zakte hij voor de verkorte vrijstellingstoets. Volgens D66 zegt dat echter niets over de mate waarin hij in Nederland is ingeburgerd. De fractie wijst erop dat Rodaan inmiddels meerdere bundels en romans in het Nederlands heeft geschreven. In 2007 was hij genomineerd voor VSB poëzie prijs en in 2011 ontving hij de Europese Unie Prijs Voor Literatuur voor zijn boek: De autist en de postduif. D66 vraagt of het college bereid is zich in te spannen voor zijn naturalisatie en welke middelen daarvoor ingezet kunnen worden. 'Het kan immers niet zo zijn dat voetballers wel het Nederlanderschap krijgen op basis van hun kwaliteiten en deze prachtige dichter niet'.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
    PREMIUM
    video

    Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

    Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle