Hoofdrolspelers aan het woord over de omstreden nieuwbouw in het buitendijkse gebied bij het Zwarte Water in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdrolspelers aan het woord over de omstreden nieuwbouw in het buitendijkse gebied bij het Zwarte Water in Zwolle. © Frans Paalman

Dag van de waarheid voor woningbouw Zwarte Water in Zwolle: 4 hoofdrolspelers aan het woord

pollHet is de dag van de waarheid voor woningbouw in het Zwarte Water. De gemeenteraad besluit vanavond over het plan 280 huizen toe te staan in het buitendijkse gebied van de wijk Holtenbroek in Zwolle. Zwaar omstreden, maar een meerderheid van de raad lijkt zonder morren in te stemmen. Vier hoofdrolspelers leggen nog één keer uit waarom dit wel of niet door moet gaan.

3 reacties

 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Het is 'maar' , een verbindingskanaal, maar water pleegt overal even hoog te staan, tenzij je er sluizen in zet. Met de voorspelde stijging van de waterniveau's zou t een onvoorstelbare domme fout zijn om juist dit gebied vol te bouwen. Straks heeft iedere woning zijn eigen moerasje... En logistiek gaat dit een nachtmerrie 3.0 worden, zowel tijdens de bouwperiode als daarna. Dus Gemeenteraadsleden; oogkleppen af, gezond verstand in bedrijf zetten en NEE zeggen, en vervolgens bouwen elders..
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  "En Holtenbroekers krijgen het eerste recht van koop.’’ volgensmij kan dit juridisch helemaal niet en zit Edje uit zijn nek te kletsen. De leefbaarheid van Zwolle wordt weer verder verpest door projectontwikkelaars die rücksichtslos een slaatje willen slaan uit de woningnood.
 • Godebald van Binsbergen

  1 jaar geleden
  Rijkswaterstaat heeft met een groot project "Ruimte voor de Rivier" op veel plaatsen waterbuffers aangelegd en op smalle plaatsen extra afwateringssystemen aangelegd i.v.m. klimaatverandering en toenemende weersextremen en wat doet de gemeente Zwolle? Die valt voor een onzinnig plan van een paar mensen die gauw geld willen verdienen en die wanneer er over 40-50 jaar een keer echt extreem weer is allang verdwenen zijn. "Na ons de zondvloed!" Zelden zo'n DOM plan gezien!