Volledig scherm
Politieonderzoek op de plek waar de 35-jarige man werd neergestoken. © Stefan Verkerk / News United

Dalfsenaar nog vast om steekpartij Zwolle; vrouw vrijgelaten

Een 24-jarige inwoner van Dalfsen blijft voorlopig in de cel. Hij wordt ervan verdacht een 35-jarige man neergestoken te hebben aan de Van Galenstraat in Zwolle. Dat gebeurde zondagmiddag 16 september. 

Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen is weer vrij. Volgens de politie is ze nog wel verdachte. Ze zou de hoofdverdachte geholpen hebben door het afleggen van een valse verklaring.

De 35-jarige man liep die middag in het speeltuintje aan de Van Galenstraat met een vrouw en een kind. Tegen iemand die op een bankje een joint zat te roken, zou hij een opmerking hebben gemaakt. Nadat hij al doorgelopen was sloeg even verderop alsnog de vlam in de pan. De jointroker kwam hem achterna en stak hem.

Bewaring

De politie hield daags na de steekpartij een 17-jarige jongen aan maar liet die al snel weer vrij. Daarop volgde de aanhouding van de man en vrouw uit Dalfsen. De onderzoeksrechter heeft nu bepaald dat de mannelijke verdachte in bewaring blijft.

Aanleiding

Ondertussen loopt het onderzoek nog, zegt woordvoerder Frank Brouwer van de politie. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. ,,Met name mensen die misschien de aanleiding hebben gezien, en kunnen vertellen wat er nu precies gebeurd en gezegd is, wat geleid heeft tot dit incident.'' Informatie is welkom op 0900-8844.

In samenwerking met indebuurt Zwolle