foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Justin Egberts

Dalfsenaar weet er niets meer van dat hij in Zwolle frontaal op fietser botst, die zwaargewond raakt: ‘Vier uur van de film kwijt’

Het ene moment lag hij nog met griep op de bank in zijn huis in Dalfsen, het volgende moment in het ziekenhuis in Zwolle, waar hij hoorde dat hij bij een ongeluk betrokken was geraakt. Hij kwam op de Wipstrikkerallee met zijn snorfiets frontaal in botsing met een fietsster, die daarbij zwaargewond raakte. De 49-jarige J.W. beweert voor de rechtbank in Zwolle dat hij vier uur van ‘de film’ van die dag kwijt is.

  1. ‘Corrupte cardiologen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)
    PREMIUM
    19

    ‘Corrupte cardiolo­gen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)

    Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot. De Zwolse cardiologen hebben eigen bedrijven, met een schijn van belangenverstrengeling.