Ramon Knoester bij de plasticvanger: ,,Als we langer mogen blijven, zouden we het liefst nog meer vangers in de IJssel plaatsen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ramon Knoester bij de plasticvanger: ,,Als we langer mogen blijven, zouden we het liefst nog meer vangers in de IJssel plaatsen.” © Alex Mulder

Dankzij deze slimme plasticvanger in IJssel bij Zwolle sterven minder dieren een langzame dood

Geregeld sterven er vogels en vissen een langzame dood door rondzwervend plastic in de IJssel. Daarom ligt er in de rivier bij Zwolle voor het aankomende jaar een ruim 80 meter brede plasticvanger, die zwerfafval vangt en monitort. Het gevangen plastic moet worden verwerkt tot duurzame producten. ,,We zien zoveel plastic aan de oevers van de IJssel liggen. Dat is toch lomp?” 

0 reacties

  1. ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenlevens gespeeld’
    PREMIUM
    4

    ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenle­vens gespeeld’

    Het ‘giftige schip’ Imatra, dat in Zwols water ligt, wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt dinsdag verplaatst naar Amsterdam. Maar niets staat nog vast, geeft schipper Daniël Boere aan. Hij is eigenaar van één van de andere twee schepen waarin een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. Boere had geen idee van de giftige lading van zijn schip. ,,Er wordt hier met mensenlevens gespeeld, maar iedereen trekt zijn vingers er vanaf.”