Volledig scherm
PREMIUM
Troost en afleiding bieden; dankzij een gift van de Rabobank kan het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle speelgoed komen. © ANP

Dankzij donatie krijgt aangerand kind een knuffelbeer

Wekelijks vangt het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle iemand op die is aangerand of verkracht. In de helft van de gevallen gaat het om minderjarigen. Om hen te troosten komen er nu iPads en knuffels.

Het lijkt een doekje voor het bloeden; een knuffelbeer aanbieden als iemand net is aangerand. Maar het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle krijgt veel te maken met kinderen, jongeren en ook wel verstandelijk gehandicapten. Die snakken naar troost en afleiding, weet coördinator Daniëlle de Grave. Ze is daarom ‘echt super blij’ met de donatie van de Rabobank, die deze week 7327 euro overmaakte. Voor iPads, knuffels en ander speelgoed. 

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle