Dashcambeelden hét bewijs om verkeershufter te pakken? ‘We hebben meer nodig’

videoDashcambeelden met daarop grove verkeersovertredingen - zoals deze op de A6 bij Emmeloord of deze op de N36 - worden vaak gezien als hét bewijs om verkeershufters direct te kunnen aanpakken. Maar dat ligt genuanceerder, laat de politie vandaag zien in een speciale video op social media. 

‘Deze man was aan het bumperkleven’. ‘Ik moest keihard remmen toen deze vrouw ineens voor me ging rijden.’ ‘Niet normaal hoe gevaarlijk deze idioot reed op de A1’. Elke dag krijgt de politie dashcambeelden binnen van gevaarlijke of irritante verkeersituaties. Handig, want de politie zelf kan onmogelijk bij iedere overtreding zelf aanwezig zijn.

Aanvullend bewijs

Maar alleen de beelden zijn onvoldoende bewijs, stelt de politie vandaag in een eigen video. ,,We begrijpen dat mensen denken dat het beeldmateriaal voldoende is. Maar toch is dat niet zo. We hebben aanvullend bewijsmaterialen nodig in de vorm van getuigenverklaringen’’, zegt Achilles Damen, landelijk verkeersofficier.

Bovendien moeten politie en OM zeker weten dat de beelden echt zijn. ,,Dan is het belangrijk dat degene die het filmpje gemaakt heeft, een verklaring aflegt bij de politie.’’

Volledig scherm
Een still uit een dashcamvideo. © Dutch Dashcam
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (35%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (50%)
  • Het maakt mij niks uit. (15%)
2808 stemmen