Ambelt-directeur Aernoud Hoogendijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambelt-directeur Aernoud Hoogendijk. © Frans Paalman

De Ambelt worstelt met wachtlijst, tientallen leerlingen noodgedwongen thuis: ‘Super vervelend en zeer spijtig’

De Ambelt-scholen in Zwolle hebben een wachtlijst, waardoor ruim vijftig kinderen niet naar speciaal onderwijs kunnen en soms noodgedwongen thuiszitten. De Ambelt-directeur Aernoud Hoogendijk zegt dat de problemen komen door een flinke groei van het aantal leerlingen, terwijl er niet voldoende klaslokalen en leerkrachten zijn.

15 reacties

 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Diana Van De Maat,we zijn geen rijk land. We hebben een schuld van 421 miljard en veel achterstallig onderhoud.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Beste Marianne Klaasen, als u even uitzoekt in welk cluster van het (v) SO De Ambelt valt dan begrijpt u misschien waarom dit zo is. Het is, heb ik net even nagezocht, cluster 4 en die is niet bedoeld voor moeilijk lerende kinderen. Het gaat om kinderen met een aandoening in het autistisch spectrum of psychische problemen. Daarvoor ontbreekt bij de meeste leerkrachten in het reguliere basisonderwijs de benodigde kennis en vaardigheden. Dat is niet hun schuld, maar een gegeven.
 • Diana Van De Maat

  3 maanden geleden
  25000+ thuiszitters in nederland .kinderen die geen toekomst meer hebben door het falende passende onderwijs in dit ( rijke) land. Zo te horen komen er weer 50 bij. Wij hadden juist de hoop onze thuiszitter via de ambelt weer naar school te gaan krijgen. Zo te lezen gaat die vlieger niet op.
 • Marianne Klaasen

  3 maanden geleden
  @ D. den Herder. De Ambelt hoort een plek te zijn voor moeilijk lerende kinderen. Zij kunnen dan specifieke aandacht krijgen, die ze verdienen. Deze kinderen kunnen er nu niet terecht, omdat er nu kinderen terecht komen die blijkbaar de orde in de klas verstoren en totaal niet willen luisteren, omdat ze dat ook niet geleerd hebben. En helaas hoor ik daar via onderwijzers heel veel over. Het speciaal onderwijs hoort niet een plek te zijn waar "lastige" kinderen terecht komen.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ D den Herder,U kunt vast wel aangeven hoe het komt dat het aantal kinderen met gedragsproblemen toeneemt.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.