Verslaggever Phaedra Werkhoven vond het wel lekker, die afstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Phaedra Werkhoven vond het wel lekker, die afstand. © Rob Voss

De coronamaatregelen verdwijnen, maar komt het oude normaal terug? ‘Elke crisis leidt tot ander gedrag’

Terwijl een deel van het volk er hevig tegen protesteerde, zijn er ook mensen die het stiekem best jammer vinden dat er een einde komt aan de coronamaatregelen. Verslaggever Phaedra Werkhoven is er een van. Vandaag verdwijnt de 1,5 meter, zei demissionair premier Mark Rutte, maar ‘schud geen handen’. Blijft er dan toch meer overeind dan we denken?

6 reacties

 • JS van Katwijk

  1 jaar geleden
  De correlatie tussen een vakantie en het immuumsysteem is mijn nog niet helemaal helder, maar het doet wonderen voor coherente Nederlandse zinnen.
 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Het is altijd een keuze of je handen schudt of je af laat lebberen. Toen en nu. Voor mij voelt geen handen schudden nog steeds erg kaal en onpersoonlijk. Het is niet een keuze als je op allerlei manieren het sociale leven onmogelijk wordt gemaakt vanwege vaccinatiedwang of andere onzinmaatregelen.
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Oude normaal komt zeker terug, gewoon stoppen met deze waanzin. Want het is gewoon een Griepvirus dat al honderden jaren op de Aarde aanwezig is, niks meer en niks minder. Dan keert het oude terug als die waanzin over is in Nederland. Dan is alles weer de oude zoals toen. Weet je, gisteren zijn we thuisgekomen na 3 dagen vakantie in Vlissingen aan de zee, onze imuum systeem is weer op peil. Binnenkort weer naar de Zee.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vond het wel best,die Corona maatregelen,van mij hoeft dat gelebber niet en handjes geven,als ik dat wil geef ik het zelf wel aan,en sowieso dat afstand houden geeft ook je comfortzone aan,heerlijk
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Al dat geneuzel over "nieuwe normaal". Als we nou eens alle Corona-maatregelen afschaffen, dan zal je zien dat we zó weer net zo doen als voor corona. Mona Keizer durft tenminste eerlijk haar mening te geven, jammer dat ze daarop veroordeeld wordt, ze zouden naar haar moeten luisteren.