Volledig scherm
PREMIUM
Alle Zwolse Wilde Deernes die samen de hoofdrol vertolken, met vooraan als tweede van rechts Floor Verhoef (6) en in het midden achterin Lune van der Meulen (26). Op verzoek laten de deernes hun meest woeste blik zien. © Frans Paalman

De elf Wilde Deernes van Zwolle zijn bekend, 'onze' Floor zit erbij!

VideoNiet eentje, maar maar liefst 11 Wilde Deernes werden vanavond gepresenteerd in de Statenzaal in Zwolle. Met als jongste vertolkster 'onze' Floor Verhoef (6) en als oudste hoofdrolspeelster de 26-jarige Lune van der Meulen. 

Die laatste wordt ook het 'gezicht'van het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne dat het verhaal vertelt van het wolfsmeisje dat 300 jaar geleden in de Zwolse bossen werd aangetroffen.  ,,Ongelofelijk, leuk, verbazend, legendarisch", de kersverse hoofdrolspeelsters noemen alle superlatieven die ze kennen om te omschrijven hoe bijzonder ze het vinden dat ze zijn uitgekozen.  ,,Nu mogen we het morgen eindelijk aan de klas vertellen", zeggen de meiden. Sommigen zijn dikke vriendinnen en hebben zelfs tegen elkaar een week gezwegen. ,,Supermoeilijk."

  1. Renovatieprojecten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoende onderzoek naar vleermuis en huismus

    Renovatie­pro­jec­ten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoen­de onderzoek naar vleermuis en huismus

    Twee geplande renovatieprojecten van woningstichting SWZ in Zwolle zijn op zijn minst met een jaar vertraagd. De provincie Overijssel verleent geen toestemming voor het vervangen van daken, aangezien de corporatie te weinig onderzoek zou hebben gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Daardoor kan niet uitgesloten worden dat tijdens de renovatie toch onverwacht 'grote aantallen dieren worden gedood'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle