Michel ‘De Gier’ B. werd verdacht van het doodschieten van Henk Wolters in Zwolle.
Volledig scherm
Michel ‘De Gier’ B. werd verdacht van het doodschieten van Henk Wolters in Zwolle. © Politie / News United / Nicole van den Hout

‘De Gier’ vrijgesproken van moord Henk Wolters in Zwolle, justitie wilde hem 27 jaar in de cel

updateMichel ‘De Gier’ B. uit Zwolle is veroordeeld tot 6 jaar cel voor een ondergrondse opslag met tientallen wapens in Zwolle. Justitie verdacht hem ook van de moord op Henk Wolters op oudejaarsavond 2019, maar daarvoor is volgens de rechtbank te weinig bewijs. Justitie eiste 27 jaar cel.

3 reacties

 • P Hendriksen

  2 maanden geleden
  Om kan eisen wat ze wil, maar ze zullen toch eerst met wettig en overtuigend bewijs moeten komen. Iemand kan niet op 2 plekken tegelijk zijn. Punt.
 • H Schubert

  2 maanden geleden
  We wachten het hoger beroep af. Ik kan mij tenminste niets anders indenken dat het OM dit gaat aanvechten. Het zal niet de eerste keer zijn dat een hogere rechtbank 100% anders gaat uitspreken.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Lijkt me wat goed mis te zijn, OM eist 18 jaar, Rechtbank vonnist niks aan het handje. Ik vraag me ook af wanneer ze op de proppen komen met de maximum straf voor wapenbezit, waarschijnlijk moet je dan 5 tanks, 36 kruisraketten en 2 Apache helicopters in de tuin hebben.