Bar Bruut in Zwolle, een jaar later
Volledig scherm
PREMIUM
Bar Bruut in Zwolle, een jaar later © archief Frans Paalman en Bar Bruut, fotomontage de Stentor

De granaat die niet kon ontploffen (maar voor een ‘explosie’ zorgde): bar Bruut in Zwolle een jaar later

Het is nog vroeg als Bob Kooistra’s telefoon gaat. Slaapdronken hoort hij de boodschap van een van zijn medewerkers van café Bruut aan. ‘Er hangt een granaat aan de deur. Ik heb de politie al gebeld.’ 

Kooistra schiet in zijn kleren en rijdt - ,,ik denk iets te hard”- naar zijn horecagelegenheid aan de Voorstraat in Zwolle.

Die ochtend, dat was 10 oktober 2018. Nu, een jaar later, is de zaak geen steek verder. De politie kon deze zaak en de granaatontploffingen die later volgden bij het ouderlijk huis van Kooistra niet oplossen. Al zegt Kooistra te weten wie erachter zit. ,,Ik weet uit welke hoek het komt. Maar ik kan geen eigen rechter spelen, ik moet het aan de politie, de overheid en onze heer daarboven overlaten. De politie heeft blijkbaar redenen gehad om het onderzoek stil te leggen.”

  1. LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzorgingshuis en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzor­gings­huis en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle