Dennis Kaatman (links) en Nelleke Alleman-Dijkhuizen en de poster die horecagelegenheden in de regio Zwolle massaal op hun pand gaan plakken in actie voor hun overleving.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Kaatman (links) en Nelleke Alleman-Dijkhuizen en de poster die horecagelegenheden in de regio Zwolle massaal op hun pand gaan plakken in actie voor hun overleving. © Foto: Frans Paalman/Bewerking: De Stentor

De horeca verzuipt in en rondom Zwolle. Actie! ‘Opheffingsuitverkoop! Op = op! Laatste kans!’

Het water staat de horeca aan de lippen, bij sommigen er zelfs al boven. Ook in de regio Zwolle. En dus gaan ze in navolging van landelijke acties ook hier vanaf maandag de barricade op, op 'Black Monday’. ,,De koek is op, er moet nu echt meer hulp komen vanuit de overheid.”

 1. Vrouw botst bij Hattem tegen verkeersregelaar en geeft gas: ‘U had niet zomaar door moeten rijden...’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Vrouw botst bij Hattem tegen verkeersre­ge­laar en geeft gas: ‘U had niet zomaar door moeten rijden...’

  De auto had geen TomTom. Met haar vinger had ze daarom vooraf de routekaart nagelopen. Haar nagel maakte bochtjes, pakte rotondes. De straten en de wegen die haar vinger aanraakte, schreef ze met naam en toenaam op. Uitroeptekentje hier en daar. Links gescheiden van rechts. Dat was ’m. Vervolgens had ze de hele route, van kop tot kont, uit haar hoofd geleerd. Toen ze ’s avonds het licht uitknipte, wist ze dat het goed zat. Morgen zou ze haar oude moeder naar de therapeut brengen. Ze droomde ervan.
 2. Alle buurtbussen van BuurtRRReis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfilter
  PREMIUM

  Alle buurtbus­sen van BuurtRR­Reis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfil­ter

  De aanpassingen zijn gebeurd op advies van TNO. Het onderzoeksinstituut adviseerde eerder de montage van een kuchscherm voorin de bus, om ze de chauffeur te beschermen tegen visusdeeltjes van passagiers. En omgekeerd. Dat spatscherm moet dan wel geregeld worden schoongemaakt. Daarnaast adviseerde TNO een extra dakventilator en een HEPA-luchtfilter, die vergelijkbaar is met filters in ambulances en vliegtuigen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart