Volledig scherm
Thérèse en Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. Het restaurant staat op de 9e plaats in een internationale ranglijst van vegetarische restaurants. © Vakfoto Van Der Beek

De Librije in Zwolle op plek 9 in vegetarische wereldranglijst

Driesterrenrestaurant De Librije scoort ook op vegetarisch niveau hoge ogen. De Groene Gids ‘We’re Smart’, een internationaal initiatief van de Belgische chefkok Frank Fol, noteert het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer op de negende plek.

Er staan nog tien Nederlandse restaurants in de top 100, onder andere De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman, die op de 72e plek staat. De absolute nummer 1 is volgens Fol het restaurant van Xavier Pellicer, El Menjador in Barcelona. 

We're Smart

Al meer dan 20 jaar is Frank Fol, voormalig chef en eigenaar van het sterrestaurant Sire Pynnock in Leuven, gepassioneerd door groenten en door een keuken die volledig rond groenten en fruit draait. Met zijn filosofie ‘Denk Groenten! Denk Fruit!’ reist hij de wereld rond en deelt hij met zijn collega’s zijn ervaringen over hoe de keuken van vandaag en ook van morgen meer plantaardig kan worden. 

Voor hem is het ook een manier om zijn productkennis en zijn inspiratie voor een moderne groentekeuken te verbreden. ‘Het is een keuken en een voedingswijze die zowel goed is voor ons milieu als voor ons lichaam en uiteraard voor de toekomst van onze planeet en van onze kinderen, kortom een toekomst voor ieder van ons’, aldus Fol op zijn website, die fungeert als een informatieplatform. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle