Kim Veldman en chef-kok Jacob Jan Boerma bij De Leest in Vaassen.
Volledig scherm
Kim Veldman en chef-kok Jacob Jan Boerma bij De Leest in Vaassen. © Marco Hofsté

De Librije opnieuw op 2, De Leest 'met eervolle vermelding’ op 4, maar verdwijnt uit Lekker 2020

Driesterrenrestaurant De Librije uit Zwolle houdt haar tweede plek op de ranglijst van Lekker 2020. Restaurant De Leest dat aankondigde te gaan sluiten verdwijnt op de lijst maar krijgt een eervolle vermelding op de vierde plaats. Interscaldes in Kruiningen houdt haar eerste plek.

De top 100 van in totaal 500 vermelde restaurants in de ranking is vanavond in Amsterdam bekend gemaakt.

Andere sterrenrestaurants uit onze regio zijn De Lindenhof uit Giethoorn die haar 12e plaats behoudt. De Groene Lantaarn die afgelopen jaar van Zuidwolde naar Staphorst verhuisde, stijgt van de 24e naar de 15e plek. 

 't Nonnetje uit Harderwijk stijgt van de 33e naar de 29e plaats, Het Roode Koper in Ermelo zakt een plekje naar de 50e plaats, Basiliek uit Harderwijk houdt haar plek op de 59e positie, Kaatje bij de Sluis uit Blokzijl zakt een plekje naar 63. De Echoput in Hoog-Soeren zakt ook een plaats naar de 88e plek. De Swarte Ruijter in Holten stijgt van 95 naar 92 en neemt daarmee de plek in van De Boet op Urk die naar de 93e plek zakt.

De rest van de Top 500 wordt morgen duidelijk als de gids in de boekhandels ligt.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle