Jenny ter Wee (45, midden) met haar zussen Wilma (44) en Lutske (49).
Volledig scherm
PREMIUM
Jenny ter Wee (45, midden) met haar zussen Wilma (44) en Lutske (49). © Rob Rotgers

De rauwe en eerlijke kant van opgroeien met twee gehandicapte zussen: 'Voelde me vaak onzichtbaar’

Jenny ter Wee (45) groeide op met twee verstandelijk gehandicapte zussen. ,,Tegenwoordig moet je zeggen dat een gehandicapt kind je leven verrijkt en dat mensen met down zo leuk zijn. Maar ik ken ook de andere kant.’’

5 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  1 maand geleden
  Vreselijk.
 • Kws 73

  1 maand geleden
  Respect voor deze mantelzorger. Wat een (blij)moedig mens is Jenny. Ik vind het heel pittig wat zij op haar bord krijg geschoven. Iedere keer weer taken erbij, die feitelijk bij de zorg horen. Voor zichzelf kiezen is er niet bij, omdat er altijd wel iemand is die zorg nodig heeft. Sterkte ook, met de zorg van uw moeder. Maak nog mooie herinneringen met haar, zolang het kan.
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  Volgens de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) moet er ook respijtzorg zijn. Zodat er even tijd voor jezelf is. Helaas wordt die veel te weinig aangeboden en maken veel mantelzorgers er ook geen gebruik van. Ook ik weet uit ervaring hoe dit (niet) werkt.
 • Lia Hinkamp

  1 maand geleden
  Een groot compliment voor haar! Ik vind het heel knap hoe zij probeert iedereen te helpen in haar naaste omgeving. Maar denk ook aan jezelf dat wanneer je het allemaal te veel dreigt te worden dat je hulp vraagt aan anderen! Ik ben zelf ook mantelzorger dus weet waarover ik spreek.
 • Mariël Ottens

  1 maand geleden
  Als deze in ebook wordt uitgebracht wil ik deze zeker kopen. Respect.