Huisarts Marco Blanker was aanvankelijk blij dat hij zijn steentje kon bijdragen aan een snelle vaccinatie, nog onwetend van de AstraZeneca-chaos die zou volgen. ,,Een uiterst effectief vaccin is de nek omgedraaid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Marco Blanker was aanvankelijk blij dat hij zijn steentje kon bijdragen aan een snelle vaccinatie, nog onwetend van de AstraZeneca-chaos die zou volgen. ,,Een uiterst effectief vaccin is de nek omgedraaid.” © Frans Paalman

De vaccinatiekater van huisarts Marco Blanker uit Hattem: ‘We zijn vleugellam gemaakt’

Vol goede moed begon huisarts Marco Blanker (woonachtig in Hattem, praktijkhoudend in Zwolle) aan het vaccineren van een deel van zijn patiënten. Gaandeweg sloeg de stemming om naar frustratie die hij op Twitter meermaals uitte. Een foto van 58 weggegooide vaccins kwam hem zelfs op een uitbrander van minister De Jonge in de Tweede Kamer te staan. ,,Boeien.”

4 reacties

 • Johan van Asselt

  1 maand geleden
  In Heerde zitten we als 60 plussers nog steeds met ongeduld te wachten op een uitnodiging omdat er onvoldoende/geen Astra Zenica vaccins zijn. Slechte verdeling.
 • Henk Slomp

  1 maand geleden
  Krijg van de assistent van mijn huisarts te horen dat 12 weken wachten het beste is voor de tweede prik, had hem graag eind mei gehad voor mijn vakantie. Nu moet ik wachten tot begin juli, dus is er kans dat ik niet naar het buitenland kan. Terwijl er genoeg is voor de eerste prik van risico mensen.
 • Hans van den Berg

  1 maand geleden
  Mijn grootste probleem met Astra zenica is dat de wachttijd op de tweede prik 12 weken is, dat is absurd lang.
 • A Bijsterbosch

  1 maand geleden
  Gelukkig zijn er artsen die een pluim verdienen omdat ze zich durven uit te spreken. Marco Blanker verdient een pluim en geen tik over de vingers.