Politie op de fiets door park De Wezenlanden, op een zonnige lentemiddag.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie op de fiets door park De Wezenlanden, op een zonnige lentemiddag. © Pedro Sluiter Foto

Dealers delen in Zwolle gratis drugs uit om jeugd in het circuit te brengen: ‘Ernstige zorgen’

Om de dag krijgt de politie een melding van drugsgebruik in park De Wezenlanden in Zwolle, waarna agenten of toezichthouders ter plaatse komen. Dat dealers steeds minder moeite doen hun praktijken voor het daglicht te verhullen en bij wijze van binnenkomer zelfs gratis drugs zouden uitdelen, baart de politiek zorgen.

14 reacties

 • Rob Wever

  8 maanden geleden
  Dan wordt het tijd, dat de politie namen EN beelden van dit gepuis bekend gaat maken .
 • P. Atsma

  8 maanden geleden
  zorg maar eens dat de plaatsen waar jongeren zich kunnen ophouden worden terug bezuinigd. en dan geen jongerencentra waar nix mag.
 • Robbert Scholten

  8 maanden geleden
  Je moet niet overdrijven,maar een hele kleine groep gebruikt,gelukkig maar,hoeveel ouderen zijn verslaafd,zeker enkele honderdduizenden tot een half miljoen,ik heb nog steeds vertrouwen in de jeugd
 • Yoshua Kreukniet

  8 maanden geleden
  Gratis drugs uitdelen dat gelooft toch helemaal niemand. Alsof er maar slecht één dealer zou zijn in heel Zwolle, dan gaan de gebruikers van de ene naar de andere dealer gratis drugs halen. Het drugsprobleem is veroorzaakt in de jaren 60, de jeugd van toen moest zo nodig blowen, lsd en heroïne gebruiken met een heroïne-epidemie in de jaren 80 als dieptepunt. Coffeeshops zijn de erfenis van de babyboomers die deze rotzooi hebben geïntroduceerd. 60 jaar drugs ellende dankzij een generatie.
 • Andre Eggerding

  8 maanden geleden
  Dit is precies wat partijen als D66 willen. Drugs vrijgeven. Gratis weggeven is het ultieme vrijgeven.
 1. PEC Zwolle gaat hard onderuit in Dordrecht en loopt periodetitel mis

  PEC Zwolle gaat hard onderuit in Dordrecht en loopt periodeti­tel mis

  PEC Zwolle heeft in Dordrecht een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van Dick Schreuder ging met 3-0 onderuit en kan de eerste periodetitel vergeten. Dordrecht kreeg kans op kans, maar wist zichzelf pas in de slotfase te belonen. Heracles Almelo pakt de eerste periode en pakt bovendien een voorsprong van vijf punten op de Zwollenaren. Volgende week staan beide degradanten tegenover elkaar in de Overijsselse hoofdstad.