Eric Wansing, medisch instrumentatietechnicus bij Isala, heeft de beademingsapparatuur die het ziekenhuis zaterdag van Defensie overhandigd kreeg, direct klaargemaakt voor gebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Wansing, medisch instrumentatietechnicus bij Isala, heeft de beademingsapparatuur die het ziekenhuis zaterdag van Defensie overhandigd kreeg, direct klaargemaakt voor gebruik. © Isala

Defensie levert vier nieuwe beademingsapparaten voor corona-patiënten bij Isala in Zwolle af

Isala in Zwolle profiteert mee van de landelijke verdeling van ic-apparatuur om zo de specialistische zorg aan corona-patiënten op peil te houden. Zaterdag kreeg het ziekenhuis vier beademingsapparaten. Defensie-medewerkers kwamen ze brengen. 

De apparaten waren door het Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) aan het Zwolse ziekenhuis toebedeeld. Deze doet dat in samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle