Defensie-opleidingen in nieuw Deltion-gebouw

videoAutomobilisten op de Zwartewaterallee moeten er niet raar van opkijken: mbo'ers die onder toeziend oog van defensiepersoneel een hardlooptraining doen. De opleidingen van Veiligheid & Vakmanschap zijn verkast naar een splinternieuw gebouw dat pal tegenover de hoofdlocatie van het Deltion College staat. Dat is voorzien van tal van sportfaciliteiten, waaronder een stormbaan en een hardlooptracé rondom het schoolgebouw.

Het nieuwe schoolgebouw biedt onder meer ruimte aan de opleidingen voor ICT-er bij defensie of trucktechnicus en de opleiding basis-militair, die de opmaat vormt voor de militaire opleiding bij defensie zelf. Het zijn bestaande opleidingen die Deltion al langer aanbiedt. Voordeel voor onderwijzend personeel en leerlingen is dat niet langer op allerlei praktijk- en theorielocaties verspreid over de stad les hoeft te worden gegeven. Alles is nu onder een dak.

Het pand werd gerealiseerd in nauwe samenspraak met defensie. Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer komt op vrijdag 15 september de nieuwe schoollocatie openen.

Volledig scherm
Nieuw Deltion-gebouw aan de Zwartewaterallee waar de MBO opleiding voor militairen. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle