Volledig scherm
Het Deltion College is een van de mbo's die de opleiding Luchtvaartdienstverlening aanbieden. © Deltion College

Deltion College Zwolle wordt trainingslocatie voor stagiairs KLM

Het Deltion College in Zwolle wordt een van de drie locaties in Nederland waar mbo-studenten Luchtvaartdienstverlening zich voorbereiden op een stage bij de KLM. 

Nu nog moeten alle KLM-stagiairs op Schiphol een meerdaags trainingsprogramma volgen voorafgaand aan hun stage bij de luchtvaartmaatschappij. Straks gebeurt dat op verschillende plekken in het land. Drie ROC's gaan dit voor en met de KLM verzorgen: Deltion en ROC Amsterdam, plus een derde school die nog niet bekend is. 

Veiligheid

Het gaat om stagiairs die bij KLM Ground Services aan de slag gaan en zich dus bezighouden met zaken als inchecken en boarden. Jaarlijks biedt KLM tussen de 300 en 400 stageplekken aan. ,,Standaard hoort daar een voorbereiding bij van tussen de zes en twaalf dagen'', zegt Angela Elting, opleidingsmanager Luchtvaartdienstverlening bij Deltion. ,,Ze leren bijvoorbeeld omgaan met de inchecksystemen die gebruikt worden en moeten alles weten over veiligheid en gevaarlijke stoffen. Voor sommige onderdelen moeten ze ook een test afleggen voordat ze aan hun stage kunnen beginnen. Zodat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt zodra ze op de werkvloer aan de slag gaan in KLM-uniform.''

Verspreid

Dat de voorbereiding straks niet meer op één locatie is maar verspreid wordt over het land biedt voordelen, zegt Elting. ,,We kunnen de training beter afstemmen op de studenten.'' De opleidingsprogramma's van de bijna twintig scholen in Nederland die deze opleiding aanbieden, zijn namelijk niet overal gelijk. 

Het Deltion College richt voor de training een klaslokaal in met onder meer incheckapparatuur.

In samenwerking met indebuurt Zwolle