Deltion klaagt samen met Landstede vijftien gemeenten aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Deltion klaagt samen met Landstede vijftien gemeenten aan. © Ginopress

Deltion en Landstede klagen vijftien (!) gemeenten aan vanwege ‘onnavolgbaar’ kostenplaatje inburgering

Deltion en Landstede hebben vijftien gemeenten rondom Zwolle aangeklaagd. De mbo-scholen zijn het volledig oneens met het kostenplaatje inburgering dat zij hebben gemaakt, waardoor de scholen daarop meer dan een ton verlies zouden draaien. Ze willen dat de rekensom opnieuw wordt gemaakt, maar de gemeenten zien daarvan het nut niet in. 

3 reacties

 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Van statushouders die ik help bij het leren van Nederlands en de inburgering hoor ik regelmatig klachten over de commerciële bureaus. Natuurlijk mag je ze niet allemaal over één kam scheren, maar het geeft wel te denken.
 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Er is maar een manier van inburgeren, aan het werk zetten in een bedrijf of verplichten vrijwilligerswerk te doen. Ze leren ook nog eens een beetje Nederlands.
 • A de Fries

  4 maanden geleden
  De hele asielindustrie is zo corrupt als de neten. En houdt zichzelf in stand. Logisch dat een school niet kan concurreren met 'taalbureaus' want dat zijn enkelingen die een keertje een spreadsheet en een vragenlijstje in elkaar draaien en verder weinig hoeven te doen om veel uren te declareren terwijl bijna alles geautomatiseerd plaatsvindt. Hou op met die flauwekul en investeer het geld in belangrijker zaken.