Volledig scherm
© anp

Deltion start met eerste
opleiding e-commerce

Het Deltion College in Zwolle start komend jaar de eerste mbo-opleiding e-commerce in Nederland. Het gaat om een leerwerktraject waarbij de studenten in dienst zijn van een bedrijf en één dag per week naar school gaan. Ze richten zich op alles wat met de online verkoop van diensten en producten heeft te maken.

De opleiding bedient vooral de ongeveer dertig bedrijven die samen het Topcentrum e-commerce in de regio Zwolle vormen, waaronder Wehkamp, Travelbags en CameraNu. Volgens Claudia Hopman van TotaalBed in Zwolle is de opleiding een welkome aanvulling. ,,In de traditionele marketingopleidingen krijgen studenten wel het nodige mee over online koopgedrag maar je ziet dat de ontwikkelingen enorm snel gaan. Je wilt de manier waarop mensen zich oriënteren op het kopen van een product goed volgen en elk moment benutten om die mensen aan je te binden. Dat is een vak apart geworden. Wij werken bij het uitzetten van de strategie daarvoor samen met andere bedrijven, maar we willen ook meer in eigen huis doen.’’ TotaalBed heeft twee mensen aangenomen die de opleiding gaan volgen en daarnaast in het bedrijf werken.

De niveau 4–opleiding duurt drie jaar en staat ook open voor studenten die willen overstappen vanaf een retail- of marketingopleiding. Volgens Michel Drogt is het de bedoeling dat de opleiding volgend schooljaar met ‘minstens een klas vol’ van start gaat en dat lijkt aardig te lukken. 

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle