Arbeidsmigrant Carlos met medebewoner Francisco, nu op een andere locatie. Hij woont niet meer in Deelen, maar woont en werkt bij een andere uitzendorganisatie. Inzet: Huisvesting op Deelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigrant Carlos met medebewoner Francisco, nu op een andere locatie. Hij woont niet meer in Deelen, maar woont en werkt bij een andere uitzendorganisatie. Inzet: Huisvesting op Deelen. © William Hoogteyling

Demetrio werkt bij Wehkamp maar woont op een krappe kamer in the middle of nowhere: ‘Ze verdienen grof geld aan ons’

Arbeidsmigranten klagen steen en been over hun huisvesting op de Kop van Deelen, tussen Ede en Arnhem. Het is er volgens hen krap, gehorig en ligt op kilometers afstand van winkels en andere voorzieningen. ,,Twee uur lopen vanaf de supermarkt met zware tassen.” Maar wie vertrekt is ook z’n baan kwijt.

37 reacties

 • R. Boei

  2 maanden geleden
  Wat is er mis mee met deze accommodaties? Heb er ook een hele tijd in gezeten gedurende mijn tijd bij defensie; ook toen was de afstand naar Arnhem hetzelfde, ook toen waren er geen winkels in de buurt. OK, €400,- is misschien wel afzetterij maar ik ken nog wel een plek bij defensie waar je het nog slechter kan treffen.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Deze arbeidsmigranten zijn vaak mede Europeanen die mogen reizen en werken binnen de Europese unie, ze dragen bij aan groei van onze economie, daar mogen we ons best voor doen om uitbuiting te voorkomen. We kunnen beter status houders en asielzoekers die niet willen werken terugsturen of uitsluiten van dergelijke sociale vangnetten .
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Roel Akkerman, de basis van dit probleem zijn wijzelf. Het is gemakkelijk altijd maar de schuld ergens anders te zoeken, regels, regering, EU, etc. Maar wij willen zo goedkoop mogelijk luxe leven. En zeker geen dingen laten. Daar moeten anderen, in dit geval deze immigranten de prijs voor betalen. Hendrik Willemsen als we allemaal naar een fysieke winkel gaan kan die lekker de hele dag open en is er weer personeel uit de distributiecentra dat beter betaald kan worden omdat meer omzet.
 • Robert Maat

  2 maanden geleden
  @royotten. Ze krijgen niks hoor! Betalen gewoon huur en komen zelf. En ze werken zich 3 slagen in de rondte. Zouden veel Nederlanders een voorbeeld aan kunnen nemen met hun eeuwige geklaag.
 • Robert Maat

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur over terug naar eigen land. Als ze dat massaal doen gaan bedrijven als zalando wehkamp bol plukon etc. failliet omdat de distributiecentra draaien op arbeidsmigranten. Dus verbeter de huisvesting of ga als Nederlander zelf aan het werk, maar stop met discriminatie en onzinreacties mensen.
 1. Handbaloverzicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkensluiter
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkenslui­ter

  Terwijl Wijhe’92 de titel pakte in de tweede divisie en Broekland het kampioensfeest in de hoofdklasse moest uitstellen, gebeurde er nog veel meer in handballend Salland. De derby tussen LHC en Zwolle werd opvallend makkelijk gewonnen door de Lemelerveldsen. Nieuw Heeten versloeg met veel moeite hekkensluiter Combinatie’64, maar is nog steeds niet zeker van klassenbehoud.
  Lemelerveld, Dalfsen