Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Demonstranten van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' voeren actie tijdens een Sinterklaasfeest in Amsterdam in 2016. © ANP

Demonstreren tegen Zwarte Piet in Zwolle en Apeldoorn? ‘Ja!’ Officieel aankondigen? ‘Weten we nog niet’

Zwolle en Apeldoorn hebben nog niets gehoord van de actiegroepen tegen Zwarte Piet die willen demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) laat alvast weten dat dat helemaal niet nodig is. Volgens de twee gemeenten zijn ze dat wel verplicht. 

KOZP wil demonstreren op 17 november, als Sinterklaas in Zwolle en Apeldoorn arriveert. De actiegroep vindt dat zwartgeschminkte knechten van de goedheiligman absoluut niet meer kunnen anno 2018.  

  1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

    De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Zwolle