Derde autobrand in twee weken tijd in Zwolle

videoWederom een autobrand in Zwolle. Afgelopen nacht ging op de parkeerplaats naast de Aldi aan de Rijnlaan in de Aa-landen een auto in vlammen op. Het is de derde autobrand in de stad binnen twee weken, en ook in november was het al drie keer raak.

De vlammen werden vannacht ontdekt door buurtbewoners. Brandweer en politie kwamen uiteraard snel ter plaatse, maar bij aankomst stond de wagen al volledig in brand. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur over zou slaan op andere vierwielers. 

Derde in twee weken

De politie kwam met veel agenten op het incident af en houdt rekening met brandstichting. Tijdens kerst brandde in Stadshagen aan de Jac. P. Thijsselaan ook al een auto af, net als op 23 december aan de Palestrinalaan

Brandstichting

Begin november vatten in Stadshagen ook al twee auto’s vlam binnen drie dagen. ook bij die branden gaat de politie uit van brandstichting. Een van die wagens vloog later op de opslagplaats opnieuw in brand, dat lijkt een technische oorzaak te hebben gehad. 

‘Auto’s kunnen ook spontaan ontbranden’ 

Een woordvoerder van de politie wilde na de brand met kerst nog niet spreken van een verband of een trend. ,,Ik zou niet willen zeggen dat Zwolle in brand staat, dat is overdreven. Het komt ook voor dat auto’s spontaan ontbranden.’’

Volledig scherm
Autobrand aan de Rijnlaan vannacht, op de parkeerplaats naast de Aldi. De derde in twee weken tijd. © Stefan Verkerk
Volledig scherm
Autobrand aan de Rijnlaan vannacht, op de parkeerplaats naast de Aldi © Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Zwolle