Staatsloterij
Volledig scherm
Staatsloterij © Still

Deventenaar wint 2000 euro per maand bij Staatsloterij: wat doe je met zo'n ‘droomsalaris’?

pollEn dan win je ineens de Staatsloterij.. Geen miljoenen, maar wel de komende dertig jaar tweeduizend euro per jaar. Wat doe je dan?

Een gloednieuwe Ferrari zit er waarschijnlijk niet in voor de inwoner uit Deventer die de gelukkige winnaar is van de droomsalaristrekking. Hij of zij ontvangt de komende dertig jaar lang 2.000 euro netto per maand. Maar, wat doen winnaars van dergelijke bedragen dan wel met het geld? 

Poll

Wat zou jij doen?

 • De prijs in een keer uit laten betalen (39%)
 • Iedere maand dertig jaar lang 2000 euro netto innen (61%)
3808 stemmen

Minder werken

,,Wat we over het algemeen zien bij prijswinnaars die een tastbaar bedrag winnen is dat ze vaak concrete wensen hebben zoals; een dag minder werken, vaker op vakantie en een deel van de hypotheek aflossen’’, zegt woordvoerder Tatiana Pijnenburg van de Nederlandse Loterij. ,,De wensen zijn wel afhankelijk van de leeftijd van prijswinnaars. Naar mate ze naar pensioengerechtigde leeftijd gaan, zien winnaars het dan als een extra potje voor het pensioen of ze willen de kinderen ervan mee laten genieten.’’

Begeleiding

Alle winnaars van hoofdprijzen, worden op het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk uitgenodigd voor advies en begeleiding. ,,Bij het winnen van grote prijzen zetten onze prijswinnaars het geld vaak opzij om rustig na te denken wat ze ermee willen doen. Dit advies geven wij ze ook, want vaak zijn ze overdonderd door het winnen van een groot bedrag’’, zegt Pijnenburg. 

Nieuw huis

Bij echt grote prijzen - mensen die (multi)miljonair worden - doen de winnaars over het algemeen grote aankopen. ,,Zoals een nieuw huis kopen of hun volledige hypotheek aflossen.’’ De winnaar uit Deventer is nog niet langs geweest op kantoor. ,,De winnaars van deze trekking gaan wij nog spreken, dan hebben we meer zicht op hun wensen.’’ 

720.000 euro

De Deventenaar deelt ‘zijn’ prijs met winnaars uit Veendam, Geleen, Berkel en Rodenrijs en gemeente Stein. De prijs viel namelijk vijf keer op een 1/5e lot. Als dat een vol lot was geweest, had de prijswinnaar dertig jaar lang 10.000 euro gekregen. Toch betekent dertig jaar lang 2.000 euro per maand nog altijd een totaalbedrag van 720.000 euro. 

Prijs

De Droomsalaristrekking van Staatsloterij viel eerdere trekkingen op een heel lot van een abonneespeler in de gemeente Koggenland (Noord-Holland) en op een heel lot in de gemeente Kollumerland (Friesland). 

Overigens heeft de winnaar uit Deventer ook de mogelijkheid zijn of haar gewonnen prijs in een keer uit te laten keren. En dan zit die Ferrari er misschien dus toch wel in.. 

 1. Ricksen-biograaf uit Zwolle komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’
  PREMIUM

  Rick­sen-biograaf uit Zwolle komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’

  Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.
 2. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
  PREMIUM
  Video

  Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

  ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle