foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © eigen foto

Deventenaren die in Zwolle putdeksel op voorruit smijten opgepakt voor poging tot doodslag

Naar aanleiding van een opmerkelijk incident in Zwolle heeft de politie dit weekeinde in Raalte twee mannen aangehouden. Deze Deventenaren (38 en 24) worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag. 

 1. Younes kan na één klap amper meer praten, tóch dit interview: ‘Ik hoop dat de rechter dit leest’
  PREMIUM

  Younes kan na één klap amper meer praten, tóch dit interview: ‘Ik hoop dat de rechter dit leest’

  Wat één klap op je hoofd kan aanrichten, weet de 26-jarige Younes uit Lelystad maar al te goed. Op Bevrijdingsdag 2019 sloeg een pizzabezorger hem neer. Younes lag twee maanden in coma, maar moet nu leven met afasie: hij kan amper meer praten. Maandag doet de rechter uitspraak over onder meer een schadeclaim van driekwart miljoen. Daarom vertelt Younes nu met handen en voeten hoe het met hem gaat.
 2. Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoorlog in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’
  PREMIUM

  Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoor­log in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’

  Kopstukken van drugsbendes in Zwolle zitten vast, criminele jeugdgroepen worden aangepakt. Politie en gemeente grijpen hard in op de drugsmarkt in de stad. Maar de vraag naar harddrugs is groter dan ooit. Daarom wordt nog meer ingezet op het ‘aanpakken’ van de gebruiker. Ook ‘nieuwkomers’ in de drugshandel wordt snel een halt toegeroepen. Politiechef Riemer van Beem: ,,We willen niet dat mensen een slaatje proberen te slaan uit de vrijgekomen markt.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle