Volledig scherm
Sander Walraven laat zich rustig uitlachen door leerlingen uit zijn mentorklas in Zwolle. © Frans Paalman

Deventer docent en Zwolse leerlingen sluiten derby-weddenschap

ZWOLLE - Als Deventenaar heeft leraar Sander Walraven het niet altijd makkelijk op zijn Zwolse school. Zijn roodgele inborst botst met de blauw-witte harten van de mentorklas. De ludieke derby eindigt in het hamburgerrestaurant.

Word niet boos als u volgende week, aan een tafeltje ergens in een Zwolse McDonald's een volwassen vent met sardonisch genoegen in een hamburger ziet happen, terwijl om hem heen tien jongens en meiden hongerig en kwijlend toekijken.

Weddenschap
Dat gaat gebeuren als Sander Walraven een weddenschap tussen hem en zijn leerlingen van klas 2a van DOC 93 (bovenschoolse opvang van Landstede) wint. In dat geval heeft 'zijn' Go Ahead Eagles de derby met PEC Zwolle gewonnen. Wint Zwolle zondag, dan is het Walraven die werkloos moet toezien hoe zijn leerlingen een door hem betaalde hamburger naar binnen werken.

Walraven is geboren en getogen Deventenaar, maar zijn leerlingen zijn allemaal voor PEC. "Een beetje dissen met elkaar is dan amusant hè. De leerlingen die roepen dat ze me inmaken en ik die ze er dan fijntjes op wijs dat wij de laatste twee derby's hebben gewonnen. Van het een kwam het ander en voor we het wisten hadden we een weddenschap"

Extra consumptie
"Overigens kunnen de leerlingen een extra consumptie winnen door de uitslag van de derby goed te raden. Een paar jongens wedden op twee paarden door Go Ahead de overwinning te gunnen. Zelfs als je verliest, win je nog. Als dat niet slim is, weet ik het niet meer."

De McDonalds in Zwolle - sponsor van PEC - is inmiddels ingesprongen op de weddenschap. Als PEC wint, dan krijgen de leerlingen ook nog eens frietjes 'van het huis'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle