Volledig scherm
De familie Van Oostenbrugge schenkt dit jaar de kerstboom voor de Grote Markt in Zwoille © Frans Paalman

Deze boom gaat de Grote Markt in Zwolle in kerstsfeer brengen

Het kostte een paar uurtjes, maar toen lag hij zaterdag rond het middaguur keurig op de dieplader: de gigantische spar die dit jaar wordt opgetuigd als kerstboom op de Grote Markt in Zwolle. De spar komt uit de tuin van de familie Van Oostenbrugge aan de Kuyerhuislaan. 

Marlies van Oostenbrugge is maar wat blij dat ze van het gevaarte verlost is én is trots dat hun boom de Zwolse binnenstad in kerstsfeer gaat brengen. ,,We zijn hier in februari komen wonen. Deze boom stond pal achter het huis en nam daardoor veel licht weg. Al snel kwamen we tot de conclusie dat hij wel mocht verdwijnen. Een vriendin tipte ons dat de gemeente elk jaar een kerstboom zoekt voor op de Grote Markt. Toen we hadden gemaild kwamen ze kijken en was het vrij snel rond.”

Verlichting

Het gezin Van Oostenbrugge - Marlies, Paul en hun drie kinderen - gaat zeker kijken als de boom in vol ornaat bij de Grote Kerk staat. ,,Ik vind het een hele mooie bestemming.  En wie kan er nu zeggen dat-ie de top van de kerstboom heeft aangeraakt? Dat heb ik namelijk nog even gedaan voor hij  wegreed."

Maandagochtend wordt de boom in alle vroegte naar de Grote Markt gereden. In de loop van de week komt de verlichting erin. De gemeente Zwolle betrekt de boom traditiegetrouw van een inwoner of plaatselijk bedrijf. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle