Zo zag de Westerkerk in Amsterdam er vorig jaar uit tijdens het initiatief van de KRO-NCRV.
Volledig scherm
Zo zag de Westerkerk in Amsterdam er vorig jaar uit tijdens het initiatief van de KRO-NCRV. © Ben Houdijk

Deze kerk in Zwolle wordt vanaf 1 augustus helemaal in regenboogkleuren verlicht: ‘Liefde is voor iedereen’

Een bijzondere actie: vanaf 1 augustus is de Dominicanenkerk in Zwolle in regenboogkleuren gehuld. Dat gebeurt in het kader van #liefdeisvooriedereen, een project van de landelijke omroep KRO-NCRV.

11 reacties

 • R Barlaeus

  2 weken geleden
  Het belangrijkste bij het Christelijk geloof is "God liefhebben bovenal en de naaste als jezelf". Verder is een belangrijke regel: "Oordeel niet over mensen". Verder zal een Christen zich moeten realiseren dat niemand perfect is. Ik dank dat deze kerk met de veelheid aan kleuren en de boodschap van liefde en "niet oordelen over mensen" goed bezig is. Bepaald gedrag kan niet in lijn zijn met de Bijbel maar het beste is om daarover dan na te denken en in gesprek te gaan en Gods wil te zoeken.
 • Lars Brouwer

  2 weken geleden
  Ik denk dat de Heer niet zo trots op je zal zijn als je de medemensen zo veroordeeld Tjeerd. Kijk maar uit dat je niet brand in de hel! Ik vind het een prachtig initiatief en het ziet er nog super vrolijk uit ook!
 • Tjeerd De Haan

  2 weken geleden
  Het is diep diep bedroevend dat we zovergezonken zijn. Gods woord is niet meer belangrijk. Maar ik weet jammer genoeg dat HIJ zal straffen.
 • Elly Verrips

  2 weken geleden
  Ik ken maar 2 soorten mensen. Aardige mensen en niet aardige mensen. Welke geaardheid, ras, geloof, afkomst of kleur maakt mij geen knal uit. Ze zijn aardig of niet aardig.
 • R.E. Mulder

  2 weken geleden
  De kerk is er voor ALLE mensen van ALLE kleuren. Wat een prachtig beeld!
 1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
  PREMIUM

  Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”