In de klas van Marjolein Smit, docent Nederlands aan de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, staat al anderhalf jaar een CO2-meter.
Volledig scherm
PREMIUM
In de klas van Marjolein Smit, docent Nederlands aan de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, staat al anderhalf jaar een CO2-meter. © Frans Paalman

Deze school in Zwolle wacht niet op miljoenen voor CO2-meters: ‘Docenten hadden zorgen over ventilatie’

Voor scholen ligt 17 miljoen euro klaar om CO2-meters te kopen. Die moeten helpen betere lucht in de klas te krijgen. In de strijd tegen corona hebben veel scholen, waaronder de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, niet twee jaar gewacht met de aanschaf. Hoe bevalt het?

2 reacties

 • jos zoet

  3 maanden geleden
  Wat kost dat nou zo'n CO2 meter...
 • Bart Alpha

  3 maanden geleden
  Vind dit discutabele politieke correctheid. In de jaren 80 waren er al discussies over de slechte ventilatie van klaslokalen. Daar is niets mee gedaan. We zitten inmiddels al 2 jaar met covid en een discussie over ventilatie, is weinig mee gedaan. Nu komt er subsidie voor CO2 meters, maar gaan ze er niet op zitten wachten, en zoeken ze de media op om te laten zien dat ze pro actief zijn.
 1. ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel
  PREMIUM
  met video

  ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel

  Motorrijders mogen dan soms kampen met het imago van ‘boze bikers’ die wat rauw en grof zijn, Zwolle en omgeving heeft zondag kennisgemaakt met een heel ander type coureur. Stijlvol gekleed maakten 35 motormuizen een rustige rondrit voor het goede doel, als onderdeel van de wereldwijde Distinguished Gentleman’s Ride. ,,Toch wat anders dan in motorpak Valentino Rossi uithangen.”