Deze straten in Zwolle moet je vermijden tijdens het boerenprotest

KaartHet is nu nog rustig in de Zwolse binnenstad-zoals onderstaande foto wel bewijst-, maar binnen nu en een paar uur is er grote kans op chaos. Het boerenprotest tegen stikstofregels brengt naar verwachting honderden boeren op de been. Bij het provinciehuis worden ruim 600 trekkers verwacht. Welke straten je moet vermijden? Dat leggen we hieronder uit. 

Klik op de markeerpunten van bovenstaande kaart voor informatie over de route van de tractors en de straten die zijn afgesloten.  

Trekkers die vanaf de A28 bij Zwolle-Zuid komen volgen de route IJsselallee, Ittersumallee en de Marsweg richting Wethouder Alferinkweg. De boeren die vanaf de A28 Zwolle-Noord komen volgen de Ceintuurbaan en Leo Majorlaan richting de Wethouder Alferinkweg. 

Straten afgesloten

Ook zijn er in de binnenstad straten afgesloten. Met name tussen 11.00 en 14.00 uur zijn de Luttenbergstraat, Wethouder Alferinkweg en de Schuurmanstraat niet bereikbaar. Die straten zijn beschikbaar gemaakt voor de boeren en hun tractors. Tijdens de actie zijn de wegen afgezet en zijn er extra verkeersregelaars aanwezig. Omwonenden en verkeer kunnen deze straten het beste omzeilen. 

Volledig scherm
De stilte voor de storm © Carmen Kuik

In samenwerking met indebuurt Zwolle