Volledig scherm
PREMIUM
De genomineerde tuin van Robert Walgien en Gerjan Stam in Zwolle. © Frans de Jong

Deze Zwolse stadstuin wordt misschien wel de landelijke Tuin van het jaar 2019

De 'kleine stadstuin' van Robert Walgien en Gerjan Stam in Zwolle maakt kans op de titel Tuin van het jaar. Met dank aan hovenier Ed Bijker uit de Vinkenbuurt en tuinarchitecte Jacqueline Volker uit Hasselt.

De twee Zwollenaren liepen 'lifestyle adviseur' Jacqueline Volker op een tuinbeurs tegen het lijf. ,,We hadden wel plannen voor de tuin, maar zij heeft toch andere ideeën", zegt Walgien. Nadat ze een ontwerp had gemaakt, mocht hovenier Ed Bijker de tuin aanleggen. Dat gebeurde in 2015. Nu is de tuin genomineerd voor de Tuin van het jaar, een verkiezing van branchevereniging VHG. ,,Dit is de prijs der prijzen", zegt Bijker.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle