Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Dezelfde regeling, maar toch verschillen: zo gaan gemeenten in Oost-Nederland om met de energietoeslag

MET POLL & KAARTDe energietoeslag hoort voor iedereen gelijk te zijn: 800 euro voor de laagste inkomens. Doordat gemeenten eigen regels mogen stellen is dat niet het geval, blijkt uit een rondvraag door de Stentor. ,,Dit past nadrukkelijk niet bij de landelijke richtlijnen.”

6 reacties

 • Cora Kersten

  1 week geleden
  Dit extra geld is bedacht door de overheid om de extra energiekosten te compenseren. Punt!!! Dus helemaal niet zo gek dat ze het bedrag willen gaan spreiden over meer maanden. Immers je energie wordt ook maandelijks afgeschreven. Er wordt van alles bijgehaald wat hier niet terzake is.
 • Sina Hogeboom

  1 week geleden
  Domme reacties nog dommer de verschillen bij de gemeenten maar dat is met alles zo bij de gemeenten!! Ergens moet je een grens trekken!@T Klok het gaat niet over studenten het gaat over energie toeslag.Ja zielig die studenten!
 • Yvonne Veld

  2 weken geleden
  Auke: Mag een minima wel kinderen hebben of doe je die ook weg als je je baan verliest of ziek wordt en financieel in de goot belandt?
 • T. Klok

  2 weken geleden
  Studenten met arme ouders (die wél de 800 euro ontvangen) krijgen al honderden euro's extra aanvullende beurs elke maand. Het zijn de kinderen van de middenklasse die niet kunnen bedelen bij hun ouders, omdat dat de mensen zijn die echt in de problemen komen en voor wie er geen extraatjes zijn. Ja, die mogen ze betalen.
 • M.M. Bonder

  2 weken geleden
  Kortzichtig om studenten uit te sluiten. Er zijn genoeg studenten die een eigen huishouden hebben; niet elke student woont in een studentenhuis met meerdere kamers samen.
 1. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.